Grafisk design & Illustrasjon + Web

Hva er SEO? Og hva kan du gjøre for å øke trafikken til nettsiden din?

Søkeoptimalisering

SEO (Search Engine Optimization) står for søkemotoroptimalisering, og er det vi gjør for å forbedre et nettsteds synlighet og rangering på søkemotorresultatsider (SERP). Målet med SEO er å gjøre din nettside mer attraktiv for søkemotorer som Google, slik at den vises høyt i søkeresultatene når brukere søker etter dine produkter eller tjenester. Dette oppnås gjennom en kombinasjon av on-side-optimalisering, off-page-optimalisering og teknisk SEO, og kan hjelpe ditt nettsted med å tiltrekke seg mer trafikk og øke din synlighet på nettet. Ved å ta noen konkrete grep på nettsiden din kan du øke synligheten på nett og rangeringen på SERP-en.

Bruk nøkkelord

Begynn med å undersøke søkeord relatert til virksomheten og produktene dine. Hvilke søkeord bruker de når de ser etter produkter og tjenester du leverer? Ved å identifisere de riktige nøkkelordene kan det hjelpe deg med å forstå hva målgruppen din søker etter, og lage relevant innhold som appellerer til dem.

Optimaliser innholdet

Bruk nøkkelord i sidetitler, overskrifter, metabeskrivelser og gjennom innholdet ditt på nettsiden for å signalisere til søkemotorer hva siden din handler om. Innholdet bør være av høy kvalitet og være relevant for din målgruppe.

God nettsidestruktur

Et godt strukturert nettsted gjør det enklere for søkemotorer å søke igjennom og indeksere sidene dine. Sørg for at nettstedet ditt bruker tydelige overskrifter, har et logisk sidehierarki og bruker beskrivende URL-strukturer.

Teknisk SEO

Teknisk SEO innebærer å optimalisere den underliggende koden og infrastrukturen til nettstedet ditt for å forbedre synligheten i søkeresultatene. Dette kan inkludere bruk av strukturerte data, implementering av SSL-sertifikater og at nettsiden er mobilbvennlig. Med andre ord; alle de små og "usynlige" tingene på nettsiden, men som er superviktige!

Trenger du hjelp til å få orden på SEO-en din?

Send meg en mail eller ring, så tar vi en prat om hvordan jeg best kan hjelpe deg!

Få orden på SEO-en!

Jeg håper dette korte innspillet gav deg noe nyttig å jobbe med videre.

Og skulle du trenge hjelp til å få orden på SEO-en din er det bare å ta kontakt!

Synes du dette var nyttig?

Jeg håper dette korte innspillet kan hjelpe deg videre i utviklingen av din merkevare og salg av dine tjenester og produkter.

Ønsker du fler tips og innspill på hva du kan gjøre for å bli synlig i jungelen av merkevarer? Meld deg på nyhetsbrevet!

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, og jeg lover å ikke bombardere deg med e-post!
Book et videomøte