Grafisk design & Illustrasjon + Web

Hvit t-skjorte med logo på

Hva er visuell identitet og hvorfor bruke ressurser på den?

Identitet, logo og designprofil

En visuell identitet er et sett med sammenhengende visuelle elementer som presenterer identiteten til en virksomhet, produkt eller tjeneste. Det blir også kalt profil – eller grafisk profil. Din visuelle identitet er ansiktet utad til dine kunder. Den forteller hvem du er, hva du gjør og er som regel det første kunden møter.

Brevark, visittkort, konvolutt og klistremerke liggende på grønn bakgrunn
Bilde av barn som leker i snøen. Over bildet er det plassert en logo

Hvorfor er det så viktig med en god visuell profil?

Din logo er viktig! En god logo vekker tillit, representerer kvalitetsnivået som kundene dine bør forvente seg, og utmerker seg blant andre merkevarer. Din visuelle profil utstråler hvem du er og hvem du vil være. I løpet av noen få sekunder blir den visuelle presentasjonen av din bedrift eller ditt produkt vurdert og dømt. Derfor er det viktig at din grafiske profil klarer å formidle din merkevare og dine verdier på en god og tydelig måte.

Hva består en visuell identitet av?

Selv om navnet og logoen riktig nok er det viktigste i en identitet, så er sammensetningen av navn, logo, farger, bilder og andre grafiske elementer det som skaper en helhetlig og tydelig profil.

Logo og fargepalett

Logoen, sammen med en gjennomtenkt og balansert fargepalett, danner grunnlaget for din visuelle identitet. Det er bedriftens kjennemerke og ofte det folk vil huske deg for. Derfor er det fornuftig å legge ned tid og ressurser i utviklingen av en god logo fra start.

Bilde av dame som holder en liten plakat
Ulike symboler satt sammen til et mønster

Typografi

Skrifttyper, fonter eller typografi, og utformingen av skriftoppsettet kan fortelle mye om en bedrift eller et produkt. Men den viktigste funksjonen er likevel å formidle et budskap. Konsekvent bruk av typografi er med på å identifisere hvem du er og preger hvordan vi oppfatter budskapet.

Grafiske elementer

Ofte brukes grafiske elementer eller grafiske mønster som en del av en visuell identitet. Disse bidrar til økt gjenkjenning og bygger opp under identiteten.

Bildestil

Bilder er også en viktig del av din visuelle identitet, og bør reflektere bedriftens eller produktets uttrykk og verdier.

Tegning av hånd som holder ett par briller. Tegnet av RåW studio - grafisk design og web

Trenger du et ferskt blikk på eksisterende profil?

Eller er du i oppstartsfasen og trenger hjelp i tidlig fase av utvikling av visuell profil og logodesign? Kanskje du trenger en lett rebranding eller ønsker å ta ditt brand et skritt videre?

Send en mail med kort beskrivelse av din bedrift og legg ved din logo så tar jeg et raskt blikk på den og kommer med 2-3 kjappe tilbakemeldinger på endringer som kunne vært gjort for å løfte logoen. Helt kostnadsfritt!

Uansett behov; ta kontakt for en uforpliktende prat og tilbud tilpasset ditt prosjekt og budsjett!

Book et videomøte